Eva versus Judith.

Strijdend om mijn aandacht.

Wint mijn mobiel of mijn vrouw?

Als ik wakker word, kijk ik als eerste Eva, mijn mobiel, aan. Het is 8.17 uur; ze vertelt me dat ik te laat ben. Zonder mijn vrouw een kus te geven, spring ik uit mijn bed en haast mij naar mijn werk.

1 ? 0 voor Eva.

In de auto vraagt Judith, mijn vrouw, via WhatsApp of ik lekker heb geslapen. Ik reageer niet. In de auto beperk ik mij namelijk tot het hoogstnoodzakelijke. Voor mij is dat het sportnieuws. Ik moet op de hoogte zijn om mee te kunnen praten bij de koffiecorner.

2 ? 0 voor Eva.

Eva lijkt leuker dan Judith. Op mijn werk glip ik er even tussenuit. Ik ben zo?n type dat op de wc even zijn rust pakt en het risico accepteert dat z?n mobiel een keer in de pot valt. Inmiddels heb ik van Judith nieuwe WhatsApp berichten ontvangen over de kinderen thuis. Ik reageer kortaf en zakelijk, want ik wil een potje Angry Birds 2 spelen.

3 ? 0 voor Eva.

Inmiddels begin je je misschien af te vragen wie ik nu eigenlijk meer houd. Van Eva of van Judith? Ik houd veel meer van Judith! Waarom dan deze strijd? Ik weet het niet. Ik wil niet, maar doe het toch. Wellicht is een verslaving het meest passende woord. Ik moet gebruiken en heb daar alles voor over.

Voor alle duidelijkheid. 3 ? 0 is een de stand bij rust. Dan heb ik het nog niet over de situatie bij het avondeten, op de bank en later in bed.

Is dit herkenbaar? Niet? Houd het dan zo. Wel? Doe er wat aan.

Maar wat? Een sluitend antwoord is er niet. Deze strijd kent zoveel facetten. Het begint met overtuiging. De wil om iets te veranderen. Het diepe besef dat je huidige patronen je ongelukkig maken. Het besef dat je mobiel meer is geworden dan alleen maar een praktisch hulpmiddel. Een last op je rug waar je vanaf wilt.

E?n actie is voor mij wel duidelijk. Breng je probleem aan het licht. Praat erover. Handel ernaar. Laat je kwetsbaarheid zien. Gebruik straks de Yona-app om je te helpen. Dat is wat mij helpt en heeft geholpen.

Een vrij gebruik!