Afgelopen zomer ben ik samen met mijn ouders en twee zusjes naar China op vakantie geweest. Zoals je misschien wel weet, wordt er door de Chinese overheid veel geblokkeerd. Onder andere al mijn sociale media.

Leven zonder sociale media was voor mij weer een back to basic belevenis, dacht ik. Maar toen ik mijn smartphone in China verbond met de dichtstbijzijnde open wifi, kwam ik erachter dat er wel berichten binnen kwamen. Constant herinnerde mijn telefoon mij eraan dat er weer een snap binnen was of dat iemand een foto had geliked. Helaas, wanneer ik daarop klikte kwam er niks naar voren. Het was net alsof iemand je een bord met eten voorzet terwijl je best veel trek hebt ? en het dan net wanneer je een hap wilt nemen voor je neus weg pakt.

Het bovenstaande klinkt natuurlijk allemaal flink dramatisch, en stiekem heb ik er ook wel heel erg van genoten dat ik niet meer die paar uur online was maar kon genieten van de cultuur en mensen om mij heen. Ook heb ik mij een maand lang geen zorgen hoeven maken over welke foto ik zou posten.

Het drukt mij wel weer met mijn neus op het feit dat je moet genieten van de mooie momenten. Natuurlijk check ik mijn Instagram nu weer en plaats ik ook foto?s die ik toen gemaakt heb, maar ik heb nu wel het gevoel dat ik de momenten in China ook echt beleefd heb. Onvergetelijk!

13895051_911351748976418_3005236715482623636_n