Yona voor jou

Yona voor jou.

You’re not alone…

op je telefoon. Maar soms maakte ik meer uren op mijn telefoon dan op school of in real live. Ik wist dat dat niet goed voor me was. Yona heeft me geholpen bewuster om te gaan met mijn telefoongebruik. Het begon met een detox sessie op school.

Yona is ervoor jongeren. Wil je met ons gaan werken aan een betere balans tussen je online en offline tijdsbesteding? Wij organiseren graag een workshop, informatiesessie of challenge in jouw groep, klas of club!

Echt.

True stories.

#truestory

Toen ik zo’n 14 of 15 jaar was…

…kon je mij altijd wakker maken om een heftige game te spelen. Gaandeweg werden mijn dagen langer en de nachten korter. Samen met een team met Amerikaanse en Ierse spelers kwamen we steeds hoger in de rankings.

#truestory

Ik kon me niet concentreren…

…op mijn huiswerk. Elke keer trilde mijn telefoon en wilde ik zien wat er gebeurde. Mijn concentratie duurde meestal ongeveer dertig seconden. Dat is te kort om een moeilijke wiskundeopdracht uit te puzzelen. Ik kreeg dus een hele rij onvoldoendes op mijn rapport. Niet grappig!

#truestory

Een goed recept voor verslaving?

Corné heeft wel een idee: series, films, veel vrije tijd en geen toezicht. Die ingrediënten waren voor hem de start van een lange reeks bijna-slapeloze nachten. Het begon zo. Op de middelbare school had Corné interesse in videogames – maar verslaafd was hij niet.