Iedere student kent het wel: zoeken naar een leuke en leerzame stageplaats. Soms is het lastig te vinden. Je benadert veel bedrijven en soms krijg je de ene ‘nee’ na de andere ‘nee’ te horen. Niet echt een motivatie om door te zoeken.

Ook ik was op zoek naar een stageplaats. Helaas was het bedrijf waar ik eerst instantie stage zou gaan lopen te laat met het aanvragen van erkenning. Dus mijn zoektocht ging verder. Precies in diezelfde week kwamen Bart en Jonathan, die bij Yona stage liepen, een presentatie geven over Yona en social media gebruik. Het sprak mij heel erg aan. Ik dacht nog bij mezelf: ?Wat zou dit een mooie en leerzame plaats zijn om stage te kunnen lopen!?

In de bus van school naar het station zat ik tegenover Bart, die de presentatie had gegeven. We praatten nog even na over de presentatie. Hij zei mij dat Yona nog stagiares zocht voor de opleiding secretarieel. Je kunt het al raden? dat is precies de opleiding die ik doe! De volgende dag heb ik dus direct een mail gestuurd en de dag erna mocht ik al op gesprek komen.

Wat is er nu mooier dan jongeren inspireren en laten inzien wat social media en telefoongebruik met hen doet? Natuurlijk is het niet verkeerd om even op je telefoon te kijken. Maar de hele dag op je telefoon kijken?

Ik ben ook een van die jongeren die heel veel op de telefoon zit. Maar als je beseft wat het met je lichaam en geest doet sta je toch even stil. Overmatig social media gebruik kan leiden tot een slaapstoornis. En hierdoor kunnen weer andere dingen ontstaan, zoals angststoornissen en depressies. Ook zien mensen o.a. Instagram als iets waar het ?perfecte? leven wordt laten zien. Het ?perfecte? lichaam en een leven zonder pijn en verdriet. Maar iedereen heeft weleens wat. Er is geen mens zonder zorgen. Dus waarom moet het leven dan perfect lijken?

Kijk eens heel eerlijk naar jezelf. Gebruik jij social media dan op de juiste manier? Of zit jij er ook teveel achter? Breng jij ook een ander beeld van jezelf de wereld in?

Zet vandaag nog de stap om je social media gebruik te veranderen!

Wil je weten hoe? Lees dan mijn volgende blog.