De examens zijn voorbij. Dat was deze week het hoofdonderwerp op de sociale media. Het voelt voor mij als de dag van gisteren. Drie jaar geleden deed ik ook examens, had ik toen ook zo?n last van leer ontwijkend gedrag? Volgens dit artikel wordt bijna de helft van alle studenten afgeleid door sociale media tijdens het studeren.

Het is allemaal zo herkenbaar. Je smartphone trilt, toch effe kijken wat het is. Oh iemand liked mijn profielfoto. En voor je het weet zijn er al weer 20 minuten voorbij door het swipen op je beeldscherm.

SOG-gen wordt dit ook wel genoemd. Studie Ontwijkend Gedrag. Wellicht herken jij je in dit filmpje. https://www.youtube.com/watch?v=Kz4MbxypjLI Toevallig heb je op een dag leren opeens van alles te doen. Behalve leren. Man-man, leer ik het nu nooit?!

Herkenbaar? Dat verschilt per persoon. Maar als jij ook zo?n SOG-ger bent, zoals ik, dan heb ik een artikel voor je met een paar praktische tips.  Goede idee?n om je minder af te laten afleiden door je Smartphone: tips.