Drie dagen lang geen behoefte aan Instagram, Facebook en Snapchat. Hoe doe je dat? Ik ging drie dagen met vrienden hiken in de Vogezen en had een geweldige ?offline experience?.

In december 2015 kwam er een plan tevoorschijn om met tien mannen te gaan hiken in de Vogezen in Frankrijk. Met een leuke groep uit onze gemeente reisden we die kant op. Tijdens de voorbereidingen werd duidelijk dat twee mannen hun fotocamera meenamen, daarnaast zouden tijdens deze wilderness experience drie dagen geen stroom kunnen tappen. Mijn beslissing werd dus snel gemaakt: ik laat mijn telefoon in de auto achter. Nieuwsgierig naar hoe het is om zonder impulsen van mijn mobiel te leven.

Zoals ik al in mijn vorige blog aangaf gebruik ik mijn smartphone ongeveer 3 ? uur per dag. Tijdens deze trip merkte ik dat ik mijn smartphone totaal niet miste. Ik had geen behoefte aan het checken van mijn Insta, Snap, Facebook of zelfs maar de tijd. Na een gezellige avond bij het kampvuur in de sneeuw, sliepen we lekker knus met z?n allen op de grond. Normaal gesproken pak ik dan nog even een aantal sociale media erbij. Thuis heb ik dan ook weleens moeite om in slaap te komen. Maar nu in een berghut in Frankrijk sliep ik binnen no time, in de meest ongemakkelijke houding. Zou zo?n smartphone echt zoveel invloed hebben op mij?
Back home had ik eindelijk weer wifi en postte ik natuurlijk gelijk foto?s over deze geweldige ervaring. Het leerde mij wel beseffen hoe lekker het is om eens een paar dagen zonder smartphone op zak te lopen. Durf jij dat ook aan?