Mijn eerste telefoon was zo?n uitklapbare Samsung. Smsen, bellen en snake spelen dat waren de enige opties. Toen kwam mijn eerste mobiel met touch screen. Wat een vernieuwing gewoon met je vinger op het scherm en ja hoor hij opent het bestand. Maar toen kwam de echte revolutie: de smartphone. Een computer, telefoon, mp3 speler en nog veel meer allemaal in 1. Opeens is alles mogelijk met je mobiel.

Waar ik vroeger geld bestede aan een uitgebreid sms abbonement gaat dat geld nu naar een internet abbonnement toe. Smsen is vervanger door Whatsapp, Telegram of We chat. Maar bellen is over het algemeen bellen gebleven. Je hebt natuurlijk skype, maar ik heb dat niet op mijn mobiel zitten. Jij wel?

Een telefoongesprek met meerdere mensen kan op die nieuwere apparaten onderhand wel. Wanneer ik iemand bel vanaf mijn Samsung galaxy s5 mini dan kan ik meerder personen toevoegen aan mijn gesprek. Maar dat kost mij wel beltegoed.

Facebook heeft daar nu iets nieuws voor bedacht. Met een niewe tool binnen de app kan je nu een group call beginnen. Met deze functie kan je maximaal 50 personen tegelijk bellen. In tegenstelling tot skype is het bij messenger niet mogelijk om videobeeld erbij te krijgen.

Het klinkt als een goed en kosteloos initiatief. Deze functie is beschikbaar voor de Android en Ios toestellen. Het is nog niet bekend de functie beschikbaar wordt voor de Windows phone.

facebook-messenger-group-calls-feature.0.0

De group call functie van Facebook messenger is vanaf gisteravond beschikbaar.