Verschillende sociale media zijn gekomen en gegaan. Mijn eerste account was een Hyvesprofiel, daarna werd het Twitter opgevolgd door Facebook en Instagram. Op deze platforms post ik informatie over wat ik deed of wat ik ga doen. Maar wie ziet dat eigenlijk, en van wie is die foto die ik net heb gepost op facebook?

Verbaasd lees ik het volgende artikel nieuws. Dat reclame wordt aangepast aan jouw voorkeur op het internet, was voor mij geen geheim meer. Maar dat er zelfs reclame komt omdat ik drie jaar geleden een keertje een auto heb gepost op facebook vind ik zelf toch wel vergezocht. Wat is de reden voor Facebook om zo persoonlijk en doelgericht mogelijk advertenties te laten verschijnen?

Facebook verzamelt al jaren data over haar gebruikers deze data is voor hun interessant om te verkopen aan 3e partijen. Dat was natuurlijk al bekend. Maar nu verkoopt Facebook hun data veel doelgerichter waardoor onze interesse 1 voor 1 worden langsgelopen.

Heb jij Facebook en wil je af van die gepersonaliseerde reclame dan kan je inloggen via deze link en deze optie uitschakelen.