Ik ontdekte op de website van het AD dat steeds meer kleuters een mobiel hebben. Ik moest het artikel twee keer lezen om te bevatten wat er eigenlijk geschreven stond. Het jongste kind dat een mobiel kreeg, was vier jaar oud. De reden? Ouders geven kinderen op steeds jongere leeftijd een telefoon omdat deze kleintjes zelfstandiger worden.

Volgens mij kun je niet een bepaalde leeftijd vaststellen vanaf wanneer je een telefoon mag. Het is natuurlijk per persoon heel verschillend hoe hij of zij hier mee omgaat. Wel is het denk goed om de vraag te stellen: ‘Waarom geef je een telefoon?’

Het zou heel goed kunnen dat je nog geen kinderen hebt en denkt wat moet ik met deze vraag? Ik denk dat het altijd goed is om er over na te denken;  waarvoor gebruik je de telefoon en is dat nou wel echt nodig? Maak de vraag ook persoonlijk. Als je die vraag stelt aan jezelf en er ook daadwerkelijk wat mee doet, cree?r je een hele boel rust en overzicht in je sociale leven!