Nu ik stage loop bij Yona, vind ik het heerlijk om even lekker te gamen als ik thuis kom. Een tijdje terug was er geen twijfel welke game dat werd: Fifa 18.

Sinds een tijdje speel ik nu toch echt meer Fortnite. Een klasgenoot vroeg aan mij of ik het wilde downloaden, want dan konden we na schooltijd samen een aantal potjes spelen. Ik had er even naar gekeken en had geen idee wat het spel inhield. Het maakte mij ook niet zo veel uit, want als je samen met vrienden iets speelt gaat het vooral om het sociale contact. Ondertussen vind ik het spel zelf ook heel erg leuk en speel ik het ook nog wel eens alleen.

Wat ik ondertussen wel heb ingezien is dat spelmakers ervoor moet zorgen dat mensen elkaar ontmoeten via hun spel als je het spel tot een succes wilt maken. Als er veel mogelijkheden tot sociaal contact zijn, maakt het niet heel erg veel uit wat voor een spel het nu precies is.

Denk bij jezelf eens na: welke spellen speel jij en waarom?