?Waarom ben je nou eigenlijk stage bij Yona gaan lopen?? Die vraag krijg ik nog wel eens te horen. Nou achter het antwoord zit een klein verhaal.

Vorig jaar had ik nog een hele erge film verslaving: ik keek zelfs tot 5 uur ?s nachts of ?s ochtends door. Dat ging een maand goed, maar daarna moest ik ??n of twee dagen thuis blijven van school om op te laden. Totdat mijn ouders zeiden: ?Je legt je telefoon en laptop beneden voordat je gaat slapen.? Ik kon de eerste paar dagen niet goed slapen, omdat ik mijn telefoon niet had, maar dat ging steeds beter. Ik ben toen ook begonnen met hardlopen zodat ik geen film ging kijken en dat heeft heel erg geholpen. Nu slaap ik bijna iedere dag voor 24:00 uur.

Het was niet fijn om op deze manier van mijn verslaving af te komen, dus toen ik Yona Foundation tegen kwam op stagemarkt.nl was ik meteen overgehaald: daar wilde ik stage lopen. Tijdens mijn sollicitatie-gesprek kreeg ik te horen dat ik ook mocht gaan presenteren, wat me erg leuk maar ook spannend leek. Ik was dan ook best wel zenuwachtig toen ik voor het eerst een stukje presenteerde, maar het gaat al steeds gemakkelijker.

Het is ontzettend leuk om jongeren over te halen om ook gebruik te maken van de Yona-app. Vaak als je een voorlichting hebt gehad, denk je: ?Nou, dat was wel grappig even tussendoor?, maar verder doe je er niks mee. Ik heb het gevoel dat het Yona verhaal wel goed landt bij jongeren. Het zette ook mij gelijk aan het denken, iets dat we vol moeten houden.

images