Yona-ambassador Lieke van den Boogaard (17) kijkt enthousiast terug op haar Yona-experience: ‘Na een periode van tien weken zit mijn stage bij Yona er helaas weer op. Wat kan je veel ontdekken en leren in zo?n periode!

Aan het begin van mijn stage wist ik vrij weinig over de invloed van internet. In mijn stageperiode ben ik veel te weten gekomen over onze drie breinen en hoe ontzettend groot het net is. Omdat het kantoor van Yona in Ede is en ik zelf uit Sliedrecht kom, is het een redelijk eindje reizen. En is vermaken op je mobiel niet altijd meer even leuk.

Vooral in het begin van mijn stage, toen ik veel dagen naar Ede ging, zat ik tijdens de treinreis veel op mijn telefoon (Sliedrecht-Ede is zo?n 2 uur reistijd). Door mede-stagiair Corn? ben ik op het idee gekomen om te lezen tijdens de reis – ik ben helemaal niet zo?n lezer… Op zoek naar iets wat ik dan wel leuk vond, kwam ik toch bij een boekje dat mij aansprak. Het boekje ging over persoonlijke verhalen van anderen: de tijd die we hebben en hoe we die besteden. Met een goed gevoel reisde ik de dag erna inclusief een boekje naar Ede! Nooit wist ik dat lezen zo leuk kon zijn, als het onderwerp je maar echt interesseert! Een zin uit een van de verhalen sprak me erg aan: ??Wat er om ons heen gebeurt kunnen we niet bepalen, maar hoe we er mee om gaan wel.?? Het is dus goed om verantwoording te nemen voor de dingen die je doet, om jezelf bewust te zijn van de keuzes die je maakt. Kortom: om je eigen (zelf)bewustwording te cre?ren!

Daarom zou ik als tip mee willen geven aan anderen:

Probeer jezelf bewust te worden van je (online) gedrag, en als je jezelf verveelt (in mijn geval in de trein): zoek een alternatief! zoek een alternatief! Want als je te vast zit aan je mobiel, kan je wel eens? – nou ja, kijk zelf maar wat er kan gebeuren