Samsung komt met een smartphone die studenten niet afleidt. Toen ik de eerste zinnen van dit artikel las moest ik even twee keer knipperen met mijn ogen. Bij het altijd inovatieve en vooruitstrevende Samsung komen ze met een ‘smartphone’ waar je alleen mee kan bellen en sms’en. Geen wifi, geen data, helemaal niks.

Toen ik het artikel verder las begon ik het steeds beter te snappen en zag ik er een hele duidelijke boodschap voor ons in staan. Deze telefoon word op de markt gebracht om de Zuid-Koreaanse studenten te helpen om hun examens te halen. Zo krijgen ze geen afleiding en kunnen ze optimale resultaten behalen. Dat is voor je carri?re in Zuid-Korea onmisbaar. Bij Samsung hebben ze dus heel erg goed door dat je resultaten naar beneden gaan door de smartphone. Als je niet uitkijkt, word je constant afgeleid. Helaas komt hij voorlopig alleen in Zuid-Korea op de markt, maar als je je toch goed wilt concentreren leg dan de telefoon gewoon even beneden in de kast. Dit scheelt best wel veel geld en het is net zo effectief.