Het is de laatste tijd weer erg veel in het nieuws: het verwijderen van je Facebookaccount. Ik heb deze discussie met veel aandacht gevolgd. Op bijna elke nieuwssite was wel ergens een artikel te vinden hoe je het account nou precies moest verwijderen. Het programma Zondag met Lubach maakte zelfs het bye bye Facebook event aan. Op die woensdag van het event hebben veel mensen hun account daadwerkelijk ook verwijderd.

Zelf heb ik er ook een poosje over nagedacht om mijn account te verwijderen. Ik heb gewoon gekeken waar ik Facebook voor gebruikte en waarvoor ik het nou daadwerkelijk echt nodig heb. Het was wel even confronterend om te zien dat ik persoonlijk Facebook alleen gebruikte om een beetje door de scrollen, eigenlijk had ik het helemaal niet nodig. Daarom heb ik toen besloten om mijn account maar te verwijderen. Het was wel even wennen om bij de ontbijttafel alleen maar Instagram en Snapchat bij te werken, die tik om op Facebook te gaan omdat ik me verveel is er nog steeds. Maar eigenlijk is het heel erg lekker rustig zonder Facebook, ik mis helemaal niks naar mijn gevoel. Nu nog maar even kijken of ik niet de verleiding krijg om toch binnen die 14 dagen stiekem toch in te loggen.