Door mijn stage bij Yona kom ik elke dag in aanraking met sociale media in combinatie met de tijd die je daar aan besteedt. Veel bronnen vertellen over schrikbarende cijfers van het aantal uren dat een persoon besteedt op zijn of haar mobiel.

Tijd voor mij om dat eens te testen. Er is een app die  Quality time heet. Wanneer je deze app hebt gedownload gaat hij voor jou bijhouden hoe veel tijd jij besteedt aan de apps die op je telefoon staan.

Maandag had ik bijvoorbeeld een drukke stagedag en thuis had ik ook nog genoeg te doen. Toch bleek dat ik op deze dag 3 uur en 47 minuten op mijn smartphone besteedde. Dat was voor mij best wel een eye opener. Maar waar heb ik dan zoveel tijd aan besteed? Facebook 1 uur en 20 minuten, Youtube 40 minuten, nu.nl 20 minuten, Instagram 12 minuten, whatsapp 30 minuten, Snapchat 15 minuten en de overige minuten zijn verspreid over wat standaard apps op mijn mobiel.

Nu ik deze statistieken bij kan houden ga ik proberen om bijvoorbeeld te minderen met facebook. Aangezien ik al langere tijd mijn interesse voor Facebook verlies, verbaas ik  mij over de tijd die ik daar aan besteed.

Ik ben benieuwd of ik over een paar weken kan zeggen dat ik echt minderde met Facebook gebruik.

Als er resultaat is, komt daar zeker nog een blog over.