Mijn Yona stage is afgerond. Tijd om eens te reflecteren op mijn Smartphone gebruik. Ondertussen ben ik 1 ? maand verder met de Quality time app en ik ben flink benieuwd wat het resultaat is. Ben ik bewuster omgegaan met mijn smartphone gebruik? Voor mijn gevoel heb ik wel geminderd met al die applicaties die continu push berichten sturen.

Doordat ik vijf dagen per week bezig was met Yona heb ik veel gelezen en ervaren rondom ons online gedrag. Maar heb ik het ook toegepast? Tijd om de Quality time app eens te openen en te kijken naar de resultaten.

In mijn vorige blog checkte ik mijn gebruik op maandag en toen kwam ik uit op 3 uur en 47 minuten. Op het moment dat ik dit schrijf is het weer maandag en hier komt het resultaat. Ik ben inderdaad geminderd met sociale media. Maar liefst 1 minuut minder dan 1 ? maand geleden. Dat is weinig vooruitgang, maar wat wel opvalt is dat Facebook er bijna geen onderdeel meer van uitmaakt. De apps die ik nu het meest gebruikt heb zijn Instagram, Youtube en Spotify.

Vind je het zelf ook tof om eens bij te houden hoeveel tijd jij besteedt op je Smartphone, check dan deze app voor Android en deze app voor IOS. Probeer het gewoon eens; en laat je verassen door de resultaten!